Vitkålsgratäng med kyckling Posted on 01/11/2016 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Vitkålsgratäng med kyckling Posted on 01/11/2016 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 750 g kycklingfilé
  • 1 vitkålshuvud, ca 700 g
  • 1 gul lök
  • några vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde 13% (14 SP)
  • 3 dl riven ost 12% (6 SP)
  • salt
  • peppar
  • någon krydda med sting i typ cayennepeppar eller chili
  • Totalt blir det 5 SP/port exkl matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
  • TIPS! Byt ut hälften av grädde mot vatten så blir det istället 3 SP/port exkl matfett.
  • Kcal: 385 kcal exkl matfett och grönsaker.

Beskrivning

    Strimla kycklingen.
    Stek den i olja och krydda med salt och peppar.
    Lägg kycklingen i en ugnsform.
    Hacka/skär kål och lök i mindre bitar.
    Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
    Krydda med önskad krydda.
    Jag använde salt, peppar och wokkrydda.
    Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par min.
    Häll över kålblandningen över kycklingen i ugnsformen och lägg på osten.
    Grädda 20-25 min mitt i ugnen på 225°C.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.