Vitkålsgratäng med kyckling Posted on 01/11/2016 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
750 g
kycklingfilé
1 vitkålshuvud,
ca 700 g
1 gul
lök
några vitlöksklyftor
2 dl
grädde 13% (14 SP)
3 dl
riven ost 12% (6 SP)
salt
peppar
någon krydda med sting i typ cayennepeppar eller chili
Totalt blir det 5 SP/port exkl matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
TIPS! Byt ut hälften av grädde mot vatten så blir det istället 3 SP/port exkl matfett.
Kcal: 385 kcal exkl matfett och grönsaker.
Beskrivning
Strimla kycklingen.
Stek den i olja och krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Hacka/skär kål och lök i mindre bitar.
Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
Krydda med önskad krydda.
Jag använde salt, peppar och wokkrydda.
Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par min.
Häll över kålblandningen över kycklingen i ugnsformen och lägg på osten.
Grädda 20-25 min mitt i ugnen på 225°C.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
VitkålsgratängmedKyckling & Bacon. Igår gjorde jag vitkålsgratäng igen. Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen med vitkål och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.