Köttfärslimpa

Det är kanske många som har skräckfyllda minnen från skoltidens lite tråkiga köttfärslimpa, som inte sällan serverades med torr potatis. Men köttfärslimpa har hos vissa fått ett oförtjänt dåligt rykte. Rätt tillagad blir den saftig och god - en riktig festmåltid som förtjänar en plats i finrummet.

fylld köttfärslimpa saftig köttfärslimpa ostfylld köttfärslimpa köttfärslimpa lchf klassisk köttfärslimpa kryddig köttfärslimpa köttfärslimpa lindström köttfärslimpa creme köttfärslimpa morötter köttfärslimpa grädde
Kristins
Bilden kommer från receptet Köttfärslimpa med chili & paprika av Kristins

Köttfärslimpa - en middagsklassiker


Smaksätt din köttfärslimpa efter tycke och humör. Varför inte testa att göra köttfärslimpa av älgfärs? Smaken av vilt ger karaktär och smak till denna klassiska maträtt. Fetaost och saltgurka kan också förhöja rätten. Många lindar även bacon runt köttfärslimpan, något som ger lite extra sälta och krispighet. Fylld köttfärsslimpa är en annan klassiker som är värd att testa!

Köttfärslimpa är en sådan där rätt som i princip sköter sig själv i ugnen, hur praktiskt och smidigt som helst.

Klassiska tillbehör till köttfärslimpa är kokt potatis eller potatismos, gräddsås och sötsyrliga lingon. Men varför inte servera med smarriga tillbehör som potatisgratäng eller ugnsgrillade rotsaker?

Leta dig fram till favoritsätt att äta denna goda rätt!

Toppkommentarer i köttfärslimpa

Enkel köttfärslimpa med tomat och rostad lök
5

“Extremt lätt att göra, god smak, barnen gillar. Gör lite mer sås.”

Se recept