Pannbiff med lök & skysås Posted on 13/03/2018 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g
nötfärs (30 SP)
2 msk
oxfond
1½ tsk
worcestershiresås
salt
peppar
1-2 gula
lökar
4 dl
vatten
1 msk
oxfond
1 tsk
kinesisk soja
salt
peppar
Totalt blir det 5 SP/port för pannbiff och sås, lägg till SP för potatis och lingon.
Beskrivning
Blanda ihop ingredienserna till pannbiffen och forma till 12-18 st biffar.
Stek i smör på båda sidor tills dom är klara.
Skiva löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg.
Häll på vatten och smaksätt med soja, lite salt och peppar.
Koka upp och låt små puttra på svag värme ca 10 min så att löken sätter smak på vätskan.
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårörda lingon.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Strimla baconet och skala och hacka löken, stek först bacon och sen löken. Vill man ha en tjockare sås kan man reda av med maizena till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.