Ugnsomelett med champinjonstuvning Posted on 14/04/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
6
ägg
2¼ dl
matlagningsgrädde 13% (15,5 SP)
2¼ dl
vatten
¾ tsk
salt
1½ krm
peppar
250 g
färska champinjoner
smör (lägg till SP för tillsatt smör i rätten)
1 msk
mjöl (1 SP)
1½ dl
mjölk 3% (4 SP)
1½ dl
matlagningsgrädde 13% (10,5 SP)
salt
svartpeppar
½-1 tsk
sambal oelek
Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras.
TIPS! Perfekt till matlådan, servera med kyckling och en blandad sallad.
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Knäck äggen i en bunke.
Vispa dem sedan med grädden och vattnet.
Tillsätt salt och peppar.
Smörj en liten ugnsform och häll i smeten.
Grädda den i cirka 25 min i nedre delen av ugnen.
Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.
Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta.
Tillsätt en liten mängd smör.
Lyft pannan från värmen och strö över mjöl.
Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna.
Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk och rör om.
Klicka i sambal oelek , smaka av med peppar och salt.
Låt koka upp och puttra på svag värme i ca 10 min.
Rör om då och då.
Slå stuvningen över omeletten och servera.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Får jag kanske föreslå en ugnsomelett till lunch. Servera omeletten tillsammans medchampinjonstuvningen, eventuellt några prinskorvar och en fräsch sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.