Ugnsomelett med champinjonstuvning Posted on 14/04/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Ugnsomelett med champinjonstuvning Posted on 14/04/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 6 ägg
  • 2¼ dl matlagningsgrädde 13% (15,5 SP)
  • 2¼ dl vatten
  • ¾ tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 250 g färska champinjoner
  • smör (lägg till SP för tillsatt smör i rätten)
  • 1 msk mjöl (1 SP)
  • 1½ dl mjölk 3% (4 SP)
  • 1½ dl matlagningsgrädde 13% (10,5 SP)
  • salt
  • svartpeppar
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras.
  • TIPS! Perfekt till matlådan, servera med kyckling och en blandad sallad.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.
    Knäck äggen i en bunke.
    Vispa dem sedan med grädden och vattnet.
    Tillsätt salt och peppar.
    Smörj en liten ugnsform och häll i smeten.
    Grädda den i cirka 25 min i nedre delen av ugnen.
    Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.

    Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta.
    Tillsätt en liten mängd smör.
    Lyft pannan från värmen och strö över mjöl.
    Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna.
    Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk och rör om.
    Klicka i sambal oelek , smaka av med peppar och salt.
    Låt koka upp och puttra på svag värme i ca 10 min.
    Rör om då och då.
    Slå stuvningen över omeletten och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.