Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter Posted on 12/04/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
175 g
rumsvarmt Bredgott (38 SP)
3½ dl
vetemjöl (21 SP)
2¼ msk
vatten
500 g
kycklingfärs (12 SP)
200 g
philadelphiaost vitlök/örter (12 SP)
2 dl
crème fraiche 8% (10 SP)
½ gul
lök
sambal oelek
salt
peppar
1½ dl
riven ost 12 % (3 SP)
Totalt för hela pajen blir det 96 SP, dela i 6-8 port (12-16 SP/port).
Beskrivning
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen.
Låt vila i kylen i 30 min.
Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.
Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
Servera med sallad och bröd.
Smakaavmed salt och peppar. Stäng av plattan, rör om. Toppa med persilja. Rör ner balsamico i bacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp
Blanda Crème Bonjour, dill, lättcrème fraiche och riven ost i en bunke. Smeta över hela blandningen på fisken och strö över ett tunt lager med riven ost
Smakaavmed salt. Rör ihop fraichen, majonnäs och senap i en skål. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis
4 vitlöksklyftor. 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Smakaavmed salt och peppar. Servera såsen med din favoritpasta. 1 paket bacon. 11 burk champinjoner. 11 burk crème fraichen Örter - vitlök. 1salt och pepparFräs strimlad bacon och hackad lök och lägg över i en kastrull tillsammans medchampinjonerna
Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta medvitlökssmak
Här träffade vi ett holländskt par som höll på att bygga en restaurang i byn. Här hade vi grillade kycklingspett penslade med soja, grillad haloumi, kall sås av grekisk yougurt och sweet chili samt grillspett av diverse grönsaker
Smakaavmed salt och peppar och kanske lite sambal oelek om ni önskar mer hetta. Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smakaavmed salt och peppar. (Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen)
Smakaav. smör (lägg till SP för mängden du snavänder). Hela satsen köttbullar blir 34 SP, dela på antalet köttbullar du gör för att få fram SP/köttbulle eller per portion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.