Banankaka

God och lättlagad - banankaka är mångas favorit bland fikabröden. Att svänga ihop en banankaka är också ett alldeles ypperligt sätt att ta tillvara på bananer som är på väg att bli mörka och övermogna

saftig banankaka mjuk banankaka kryddig banankaka nyttiga banankakor vegansk banankaka banankaka havregryn banankaka gräddfil banankaka kesella banankaka filmjölk banankaka mindre
Milda.se
Bilden kommer från receptet Banankaka av Milda.se

Banankaka - mättande och saftig


Eftersom mycket av sötman i banankaka kommer från just bananerna, istället för från mängder av tillsatt socker, är detta bakverk ett lite hälsosammare alternativ när det vankas fika. Perfekt för dig som vill dra ner på sockret!

En saftig banankaka är enkelt att göra och är därför toppen när de allra minsta vill vara med i köket och röra runt i bunkarna. Det är bara att röra ihop smet och baka banankaka i långpanna - smidigt och lätt.

Du kan smaksätta banankaka på lite olika sätt. Vissa gillar att ha i hackad mörk choklad i smeten, det bryter av fint mot de söta bananerna. En annan favorit är att ha i exempelvis lite kanel, en skvätt kaffe, hackade valnötter eller malen ingefära i kakan.

Ett tips är att mosa bananer som är på väg att bli övermogna och förvara i frysen. Sedan är det bara att plocka fram när du är sugen på att baka en banankaka.

Toppkommentarer i banankaka

Saftig banankaka
182
rondur-1 kommenterade på Saftig banankaka

“Never never again will I open a mail from your page. You give people such f,#^* problem to open the recipes -”

Se recept
Saftig banankaka med choklad
17

“Underbar banankaka!!”

Se recept
Leilas banankaka
45
anetteb-14
anetteb-14 kommenterade på Leilas banankaka

“Otroligt god kaka.”

Se recept
Banankaka
11
klarao kommenterade på Banankaka

“Bland de enklaste o h godaste mjuka kakorna jag ätit!”

Se recept
Banankaka med chokladglasyr
20

“Ser jätte god ut ! Med tanke på chokladglasyren, så har jag kok-choklad hemma i kylen som är anpassad för just kakor, då spar man ju lite extra tid om man inte har vispgrädde hemma !”

Se recept
Bananchokladkaka
4
anettev-2
anettev-2 kommenterade på Bananchokladkaka

“Försökte läsa denna recept men då den kräver lösenord”

Se recept

Senaste recepten för banankaka