Fläskfilé i dragon- & baconsås Posted on 04/01/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt Ww Smart Points (BLÅ)
900 g
fläskfilé (14 SP)
250 gram
färska champinjoner
3 st
schalottenlökar
3 st
vitlöksklyftor
2 pkt
kycklingbacon (7 SP)
5 st
soltorkade tomater, olja avrunnen (5 SP)
2 dl
matlagningsgrädde 15% (16 SP)
1 dl
crème fraiche 8% (5 SP)
5 dl
vatten
1 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
dijonsenap (1 SP)
1½ msk
kycklingfond
1 msk
tamari soja
2 –4
tsk torkad dragon
salt
peppar
provencalekryddor
Totalt blir det 6 SP/port (beräknat på 8 port.), lägg till SP för matfettet vid stekningen. Lägg till SP för tillbehör.
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor.
Lägg dem sedan i en smord ugnsform, häll över steksaften.
Skiva champinjonerna, finhacka löken.
Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök.
Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.
(Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen).
Strimla soltorkade tomater och rör ner.
Häll över grädden och creme fraiche och vinet och låt puttra ihop några minuter.
Krydda med dragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar.
Häll över den goda såsen.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör (potatis, ris, blomkål) och en blandad sallad.
Ikväll ska ni få recept på något supersmarrigt. Hittade detta hos Åse som har bloggen 56 kilo som är en LCHF blogg egentligen, men man kan få tips och idéer bland recept som inte är färdiga ww-recept också. Mycket av råvarorna går att anpassa så det passar ww istället. Trevlig kväll!
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Stek i smör på båda sidortills dom är klara. Skiva löken istrimlor och stek i köttsaften från biffarnatills löken fått lite lagom med färg
Rör ner balsamicoibacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme
Skär baconetistrimlor och hacka löken. Mitt WW SmartPoints (BLÅ). Stek baconettills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.