Fläskfilé i dragon- & baconsås Posted on 04/01/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Fläskfilé i dragon- & baconsås Posted on 04/01/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt Ww Smart Points (BLÅ)
  • 900 g fläskfilé (14 SP)
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 pkt kycklingbacon (7 SP)
  • 5 st soltorkade tomater, olja avrunnen (5 SP)
  • 2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
  • 1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk dijonsenap (1 SP)
  • 1½ msk kycklingfond
  • 1 msk tamari soja
  • 2 –4 tsk torkad dragon
  • salt
  • peppar
  • provencalekryddor
  • Totalt blir det 6 SP/port (beräknat på 8 port.), lägg till SP för matfettet vid stekningen. Lägg till SP för tillbehör.

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.
    Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor.
    Lägg dem sedan i en smord ugnsform, häll över steksaften.
    Skiva champinjonerna, finhacka löken.
    Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök.
    Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.
    (Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen).
    Strimla soltorkade tomater och rör ner.
    Häll över grädden och creme fraiche och vinet och låt puttra ihop några minuter.
    Krydda med dragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar.
    Häll över den goda såsen.
    Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

    Servera med valfritt tillbehör (potatis, ris, blomkål) och en blandad sallad.

    Ikväll ska ni få recept på något supersmarrigt. Hittade detta hos Åse som har bloggen 56 kilo som är en LCHF blogg egentligen, men man kan få tips och idéer bland recept som inte är färdiga ww-recept också. Mycket av råvarorna går att anpassa så det passar ww istället. Trevlig kväll!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.