Vitkålsgratäng med kyckling
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ¼ vitkålshuvud
  • 11 purjolök
  • 1 smör eller kokosfett att steka i
  • 1400 g kycklingfiléer
  • 13 msk tomatpuré
  • 12 tsk paprikapulver
  • 12 krm spiskummin
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 salt och peppar
  • 13 dl riven ostSå här gör du 45 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen och purjolöken fint. Stek löken och vitkålen i rikligt med smör i en stor stekpanna. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Lägg vitkålen åt sidan. Skär kycklingen i bitar och stek. Lägg tillbaka vitkålen i stekpannan och tillsätt tomatpuré, kryddor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 20 minuter. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.