- Explode -
Bilden kommer från receptet CHIAPUDDING + av - Explode -

Topprecept för chiapudding just nu

Visa alla topprecept för chiapudding

Nya hälsotrenden chiapudding


Det är enkelt att variera och smaksätta din chiapudding men ett grundrecept att utgå ifrån är 2 deciliter mjölk, 3 matskedar chiafrön och en halv tesked vaniljpulver. Sedan kan du smaksätta din chiapudding med dina favorittillbehör. Exempel på olika smaksättningar är kokosflingor, mango, blåbär, kardemumma, hallon och jordgubbar. Bara fantasin sätter gränserna! En lyxig chiapudding med kokosmjölk är en riktig höjdare. Också chiapudding med kakao sätter guldkant på frullen.

Det populära chiafröet, som utgör basen i chiapudding, är fullproppat med godheter som kroppen älskar. Chiafrön är rika på fiber, omega 3, protein, kalcium och viktiga vitaminer. Chia betyder styrka och ett mer passande namn på detta frö är svårt att hitta.

Chiafrö har sitt ursprung i Mexiko och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Det finns en mängd användningsområden till fröna, förutom chiapudding. Du kan till exempel göra chiasmoothie, chiapannkakor och chiabröd.

Visste du att chiafrön kan absorbera upp till tolv gånger sin egen vikt i vatten? Perfekt till pudding med andra ord! Förbered gärna din chiapudding kvällen innan så har du en stärkande frukost att börja nästföljande dag med. Det är bara att toppa med bär eller frukt när det är dags att servera.

Senaste recepten för chiapudding