Kladdkaka

Kladdkaka har nog räddat otaliga spontana fikastunder genom åren. Detta favoritbakverk kan vem som helst svänga ihop på nolltid och resultatet blir alltid hur gott som helst. Det är verkligen den perfekta räddaren i nöden.

kladdkaka med choklad citronkladdkaka semmelkladdkaka snickerskladdkaka kolakladdkaka saffranskladdkaka pepparkakskladdkaka lakritskladdkaka kokoskladdkaka äppelkladdkaka
Little Dessert
Bilden kommer från receptet Nyttig”are” kladdkaka! av Little Dessert

Topprecept för kladdkaka just nu

Visa alla topprecept för kladdkaka

Underbara kladdkaka


Att vi svenskar älskar kladdkaka råder det ingen tvekan om. Recept på olika varianter är alltid med på listan över mest googlade mattermer. Den smarriga favoritkakan har till och med fått en alldeles egen dag - den sjunde november firar vi kladdkakans dag så då är det läge att frossa lite extra.

En vanlig klassisk kladdkaka är fantastiskt god som den är, gärna serverad med en klick grädde eller en skopa glass. Men att smaksätta kladdkakesmeten är inte heller dumt. Förslag på smaksättningar är exempelvis hallon, kaffe, lakrits eller polkagrisar. Var inte rädd för att experimentera! Kladdkaka i kopp är en annan omtyckt favorit som går riktigt snabbt att göra.

Många föredrar en riktigt kladdig kladdkaka. Ha i åtanke att olika ugnar gräddar olika effektivt. Så testa alltid med en sticka för att få kladdkakan precis som du vill ha den.

Vill du ha tips på hur du kan spara pengar på mat i vardagen? Hos Gratisprinsessan hittar du mängder av förmånliga rabattkuponger och erbjudanden för hela familjen!

Toppkommentarer i kladdkaka

Kladdkaka med dulce de leche - Bara en kaka till
25

“Jag vill baka dena under bara kaka”

Se recept
Citron kladdkaka
655
kram.mjukt kommenterade på Citron kladdkaka

“Den var jätte god! Lätt att blanda ihop.”

Visa alla 3 kommentarer
Glutenfri kladdkaka med vit choklad
7

“Riktigt god! Fick mycket beröm.”

Se recept
Kladdkaka med daimgrädde
43

“Vilken dröm”

Se recept
Kladdkaka med Hallon
8