Kärleksmums

Kärlekmums är en given succé när det vankas fika! Kärt barn har, som bekant, många namn och kärleksmums kallas ibland även för mockarutor, chokladrutor, snoddas samt kokosrutor. Oavsett namn är den goda chokladkakan en favorit på kakbuffén.

kärleksmums chokladrutor saftiga kärleksmums vita kärleksmums kärleksmums deluxe kärleksmums kaka kärleksmums glasyr kärleksmums mjölkfri kärleksmums grädde kärleksmums kaffe kärleksmums kakao
Daily in-a kitchen
Bilden kommer från receptet Love Mums – Kärleksmums av Daily in-a kitchen

Topprecept för kärleksmums just nu

Visa alla topprecept för kärleksmums

Kärleksmums - en klassisk kaka


Kärleksmums bakas ofta i en långpanna och toppas med en chokladglasyr som sedan strösslas med kokosflingor. Kakan skärs därefter upp i lite mindre rutor innan servering.

Nyckeln till att lyckas med kärleksmums är att få till en kaka som är luftig och saftig. Ett knep för att undvika en torr kaka är att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen. När du gör det packas mjölet och du riskerar att ta för mycket. Väg istället mjölet på en köksvåg eller häll upp i ett litermått. Dubbelkolla gärna med en sticka när kakan står i ugnen så vet du när den är färdig.

Den smarriga chokladglasyren innehåller bland annat kaffe, vilket ger kakan sin goda smak. Kärleksmums är perfekta att servera tillsammans med en kopp kaffe eller ett iskallt glas mjölk! Släktingar till den populära kakan har på senare året vunnit mark. Vad inte testa kärleksmumskladdkaka eller kärleksmumstårta nästa gång det är dags att baka?

Toppkommentarer i kärleksmums

Kärleksmums
1
flumboll kommenterade på Kärleksmums

“25min i ugnen”

Visa alla 2 kommentarer
Kärleksmums – recept med extra glasyr
43

“Mycket god. Men den behövde gräddas i ytterligare 15 minuter.”

Se recept
Glutenfria kärleksmums
6
mj184 kommenterade på Glutenfria kärleksmums

“Bakat en gång goda men smulade lite.”

Se recept
Kärleksmumskladdkaka
215

“Kan inte få fram recepten”

Visa alla 2 kommentarer
Förförisk kladdkaka med vitchoklad och bär 6-8p
2

“Märkligt val av bild.”

Se recept

Senaste recepten för kärleksmums