Tacogratäng med ris Posted on 07/05/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
3 dl
okokt ris (25 SP)
600 g
färs (13 SP)
1 dl
hemgjord tacokrydda, recept ➡ HÄR
1 förp.
krossade tomater
3 dl
crème fraiche 5% (10 SP)
½ dl
majonnäs, lätt (5 SP)
1 dl
tacosås (2 SP)
2
vitlöksklyftor
salt
peppar
1½ dl
riven ost, 12% (3 SP)
Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett. Servera med valfria grönsaker.
Beskrivning
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek färsen och blanda ner tacokrydda.
Häll på tomatkrosset och blanda ihop.
Lägg riset i en smord ugnsform.
Fördela tacofärsen över riset.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, tacosås, pressad vitlök, salt och lite peppar i en skål.
Häll det sedan över färsen och smeta ut det så det täcker hela formen.
Strö över riven ost och ställ in formen i ugnen i 200°C tills osten har smält.
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Citrongräs. Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. 1Jasminris. 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Här kommer alltså min tolkning av Janesh Vaidyas champinjonbiffarmed gult ris. Jag tänkte att det blir nog torrt utan någon sås till, så jag köpte en burk med grönsaksyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.