Leif Mannerström lagar moules marinières
catrineyngbro
catrineyngbro

Leif Mannerström lagar moules marinières

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • portioner4
  • Moules marinières
  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond, hemgjord (eller utspädd köpt)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe persilja, till garnering
  • Krutonger
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök

Beskrivning

    Gör så här

    Moules marinières
    Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
    Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
    Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
    Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.
    Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
    Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.
    Krutonger
    Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper.
    Servering
    Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över brödkrutongerna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.