Kladdig kladdkaka

En riktig kladdig kladdkaka, serverad med en klick grädde eller en skopa vaniljglass, är nog mångas fikafavorit.

kladdig kladdkaka glutenfri kladdig kladdkaka mörk kladdig kladdkaka kakao kladdig kladdkaka marabou kladdig kladdkaka med sirap
Cecilia Folkesson
Bilden kommer från receptet Nyttig kladdkaka av Cecilia Folkesson

Lyckas med en härligt kladdig kladdkaka


Denna chokladkaka kan i princip vem som helst svänga ihop på nolltid och resultatet blir nästan alltid fantastiskt. En härligt kladdig kladdkaka är verkligen den perfekta räddaren i nöden.

För en garanterat kladdig kladdkaka gäller det att ha stenkoll på klockan. Eftersom olika ugnar gräddar olika effektivt behöver inte den angivna tiden alltid gälla för att du ska få din kladdkaka så kladdig som du vill ha den. Ställ hellre klockan på lite kortare tid än vad som anges i receptet. Sedan är det bara kolla kakan under gräddning. Öppna ugnen, ta tag om formen och skaka lite lätt fram och tillbaka. Om kakan dallrar väldigt mycket kan det vara läge för några minuter till i ugnen. Om det inte dallrar alls är det hög tid att plocka ut kakan.

En kladdig kladdkaka är fantastiskt god som den är. Men att smaksätta kladdkakesmeten är också trevligt som variation. Förslag på smaksättningar är exempelvis hallon, lakrits eller polkagrisar. Kladdig kladdkaka med nutella är en annan favorit. Var inte rädd för att experimentera!

Du vet väl att kladdkakan har fått en alldeles egen dag? Den sjunde maj är det kladdkakans dag, så då är det läge att frossa lite extra i härligt kladdig kladdkaka!

Toppkommentarer i kladdig kladdkaka

Citron kladdkaka
655
kram.mjukt kommenterade på Citron kladdkaka

“Den var jätte god! Lätt att blanda ihop.”

Visa alla 3 kommentarer
Kladdkaka med Hallon
8
Pampas Dulce de Leche kladdkaka
3

“Detta är den godaste kakan jag någonsin bakat! Tyvärr finns inte receptet tillgängligt längre och jag har tappat bort lappen där jag hade det uppskriven. Skulle vara så tacksam om någon som har det skulle vilja dela Det med mig!”

Se recept
Stinas kladdiga kladdkaka
4

“Jättegod?”

Se recept
Ljus kladdkaka med bär
6
kerwo kommenterade på Ljus kladdkaka med bär

“20-23 min”

Se recept

Toppanvändare i kladdig kladdkaka

Visa alla toppanvändare

Senaste recepten för kladdig kladdkaka