Fläskfilé med bacon & purjolök Posted on 18/10/2019 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Viktväktarna Flex
900 g
fläskfilé (14 SP)
grovmalen svartpeppar
salt
1
purjolök
2 pressade
vitlöksklyftor
1 paket
bacon, avrunnet (18 SP)
2 dl
crème fraiche 8% (10 SP)
1 dl
gräddmjölk 6% (4 SP)
3 dl
vatten
1 tsk
soja
1½ st
köttbuljongtärning
paprikapulver
1 dl
riven ost 17% (3 SP)
Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för matfettet som används vid stekningen.
Beskrivning
Ansa och stek filén, låt den svalna.
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken.
Skär bacon i strimlor och knaper stek den.
Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver.
Lägg purjon i en smord ugnsfast form, lägg filéerna över och strö över bacon.
Häll över såsen och strö över riven ost.
Gratinera i ugn i 225° i ca 25 minuter.
Servera med ris och en blandad sallad.
Toppa med knaperstekt bacon och servera med något gott bröd. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Servera med ris. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Skär purjon i strimlor och fräs den. Lägg purjon i en smord ugnsfast form, lägg filéerna över och strö över bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.