Våfflor

Frasiga våfflor är bland det godaste som finns, det kan nog de allra flesta hålla med om. Allra godast blir det så klart när du gör våfflorna på egen smet.

frasiga våfflor bananvåfflor äggvåfflor pariservåfflor mandelvåfflor havrevåfflor dinkelvåfflor potatisvåfflor kokosvåfflor proteinvåfflor
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Frasiga våfflor av Matklubben.nu

Lyckas med våfflor


Det är verkligen inte alls särskilt svårt att lyckas med våfflor. Knepet för att få till fraset är att blanda i riktigt iskallt vatten i smeten. Använder du kolsyrat vatten blir våfflorna dessutom extra luftiga. Ett annat knep för att få frasiga våfflor är att skippa ägg i smeten.

Våffelsmeten kan med fördel göras några timmar i förväg. Tjocknar smeten för mycket är det bara att späda ut med lite mer vätska.

Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör så att våfflorna inte fastnar. Låt den gräddade våfflan vila på ett galler så bevarar den sin spänst.

Våfflor kan kombineras med både sött och salt. Våfflor med sylt och grädde är en riktig klassiker som går hem i alla lägen. Men det finns gott om andra tillbehör till våfflor. Testa exempelvis matiga alternativ som rökt lax, kaviar eller chèvre.

Våfflor har anor från 1600-talet och äts runt om i världen. Våffeldagen firas den 25 mars varje år - vad passar då bättre än att äta våfflor hela dagen lång?

Toppkommentarer i våfflor

Vegan våfflor
1
catrineyngbro
catrineyngbro kommenterade på Vegan våfflor

“Från receptfavoriter”

Visa alla 2 kommentarer
Mjölkfria våfflor
61

“kan jag få receptet på det”

Se recept
Glutenfria belgiska våfflor
24

“Vanliganvåfflor är mycket bättre, detta klibbae så in i helv****”

Se recept
Raggmunk med bacon i ugnen
340

“Väldigt stabbig mat, men rätt gott ändå. Föredrar ändå rårakor framför raggmunk. Fast dem måste man ju steka , tunna och frasiga, en och en....”

Visa alla 5 kommentarer
JORDGUBBSKAKA I LÅNGPANNA
25

“Kan jag få receptet?”

Se recept
Saft på röda vinbär
21
sefanja kommenterade på Saft på röda vinbär

“Blev väldigt god och frisk saft! Går fint att använda Ikeas flaskor, så länge man tar bort korken innan man lägger dom i ugnen ;)”

Se recept

Senaste recepten för våfflor