Smulpaj

Smulpaj är pajernas paj! Enkel att göra, lätt att variera och fantastiskt god att äta.

äppelsmulpaj havresmulpaj björnbärssmulpaj jordgubbssmulpaj banansmulpaj smulpajsdeg klassisk smulpaj knäckig smulpaj äppeltantens smulpaj frasig smulpaj
Kristins
Bilden kommer från receptet Smulpaj med blåbär, lime & kokos av Kristins

Topprecept för smulpaj just nu

Visa alla topprecept för smulpaj

Smulpaj - en räddare i nöden


Servera gärna din smulpaj tillsammans hemmagjord vaniljsås, en klick grädde eller en skopa av din favoritglass.

Det går hur fort som helst att göra en smulpajsdeg, toppen när du vill röra ihop en snabb dessert som många garanterat tycker om. För att göra en smuldeg behövs bara tre ingredienser: Mjöl, strösocker och smör. Degen till smulpaj kan också innehålla havregryn. Blanda samman ingredienserna till en grynig massa som du strösslar över fyllningen. Glöm inte att också sikta lite potatismjöl över fyllningen så att den inte blir så vattnig när den gräddas.

Det som är så kul med smulpaj är att du kan variera fyllningen i all oändlighet. Du kan göra en smulpaj på sommarens bär eller på höstens äpplen. Testa gärna att blanda olika bär och frukter. En klassisk kombination är till exempel rabarber och jordgubbar eller blåbär och hallon. Och varför inte smaksätta din smulpaj med alltifrån kokos till kardemumma? Spänn fast förklädet, experimentera i köket och baka dig fram till just din favoritkombo!

Toppkommentarer i smulpaj

Knäckig smulpaj
86
langsjo
langsjo kommenterade på Knäckig smulpaj

“Jättegod paj! Krispig topping utan sirap. Använde svenska äpplen och ingen sirap, tycker det räcker med bara äpplen och kanel”

Se recept
Blåbärssmulpaj
13
Johan Ullman
Johan Ullman kommenterade på Blåbärssmulpaj

“Åh, den här pajen ser verkligen svingod ut! Måste pröva att baka denna!”

Visa alla 2 kommentarer