Morotskaka

En morotskaka är underbart god och passar vid alla bjudningar. Självklart är det de rivna morötterna som bidrar till att göra kakan extra saftig.

lätt morotskaka morotskaka light lyxig morotskaka rund morotskaka morotskaka paleo krämig morotskaka morotskaka smoothie morotskaka cupcake morotskaka philadelphia morotskaka ugn
mykitchenstories.se
Bilden kommer från receptet Lyxig morotskaka i långpanna av mykitchenstories.se

Morotskaka - saftig och god


Morötter är naturligt söta, de är faktiskt bland de sötaste grönsakerna vi har. Perfekt i bakverk med andra ord. Morötter ska också ha använts i sötsaker redan på medeltiden just därför. På den tiden var sötningsmedel en dyr lyxvara.

Den morotskaka som vi äter idag är dock en relativt modern skapelse. Kakans historia är omtvistad men slog igenom stort på 1960-talet. Idag är det en av våra mest omtyckta bakverk.

Gör din morotskaka i långpanna - enkelt och smidigt. Det som bidrar till att göra morotskaka extra gott är den beroendeframkallande frostingen som brukar toppa kakorna. Den blandas allra helst på färskost, vilket gör frostingen riktigt krämig och lite syrlig - en underbar kombination till den söta och saftiga kakan. Ett tips är att smaksätta frostingen med rivet skal från citron eller lime.

Som med så många andra bakverk går morotskaka att smaksätta efter personliga preferenser. Ingefära och kanel är smaker som gifter sig med den klassiska morotskakan.

Toppkommentarer i morotskaka

Morotskaka raw
1
hea88 kommenterade på Morotskaka raw

“2 krm kanel, 1 krm ingefära, 1 krm kardemumma”

Se recept
No Bake Morotskaka
4

“Finns ingen beskrivning.”

Se recept
Saftig morotskaka - enkel, matig och god
23

“Super god och enkel att baka ?”

Se recept
MOROTSKAKA
17
laila363
laila363 kommenterade på MOROTSKAKA

“Saftig och supergod ❤”

Se recept
FUDGE BROWNIE..
33
nymgr
nymgr kommenterade på FUDGE BROWNIE..

“Ser riktigt gott ut, tror jag kan göra med mina elever på fritids☺”

Se recept

Senaste recepten för morotskaka