Topprecept för kyckling i ugn just nu

Visa alla topprecept för kyckling i ugn

Så lyckas du med kyckling


Det är hur enkelt som helst att laga kyckling i ugn. Gör den i långpannan och den sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du ägna dig åt annat!

Att laga kyckling i ugn är också perfekt om du väntar gäster. Eller om du vill förbereda veckans matlådor. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.

För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Tillagar du en hel kyckling ska innertemperaturen ligga på 82 grader vid benet. Lagar du istället kycklingfiléer ska termometern stickas in i den tjockaste delen, kycklingen är då klar vid 72 grader.

Rätten behöver aldrig bli tråkig - smaksätt med alltifrån pesto till vitlök och örter. Kyckling i ugn med bacon är en annan höjdare. Var generös med smöret om du tillagar en hel kyckling, så får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på skyn från kycklingen, den är supergod att använda som bas i sås.

Toppkommentarer i kyckling i ugn

KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAP
526

“Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar

Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt. 
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen. 

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen. 

Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader. ”

Visa alla 5 kommentarer
Lchf Kyckling i lergryta med med Coldslaw
59

“Det heter coleslow.”

Se recept
Kyckling och ädelostgratäng
263

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept
Pastagratäng med kyckling – 11 ProPoints
316

“Jätte gott! Blir fler gånger!?”

Se recept
Kyckling i ugn med sambal oelek
53

“Gott i gottgott! Tillsätt gärna pressad vitlök!”

Se recept
Gratinerad kyckling i krämig sås
68

“Det blev gott men längre tid i ugnen trots mindre bitar. Mer vätska behövs också!”

Se recept