Potatisgratäng

Det engelska begreppet ”comfort food” har ingen bra motsvarighet i svenska språket, men skulle man använda beskrivningen om någon maträtt skulle det nog vara potatisgratäng.

sötpotatisgratäng färskpotatisgratäng vitlökspotatisgratäng mandelpotatisgratäng alströmer potatisgratäng gräddig potatisgratäng riven potatisgratäng tinas potatisgratäng frasig potatisgratäng potatisgratäng sås
Kristins
Bilden kommer från receptet Potatisgratäng med svamp & färs av Kristins

Bjud på en härlig potatisgratäng


God, mättande och lätt att laga. Potatisgratäng passar de flesta tillfällen, vare sig det rör sig om en festlig middagsbjudning eller en enkel vardagsmiddag. Det är en sådan där rätt som fungerar nästan jämt och som de flesta älskar. Dessutom går det alldeles utmärkt att förbereda potatisgratäng någon dag innan den ska ätas. Bara värm innan den serveras - hur praktiskt som helst!

En krämig potatisgratäng är underbart god att servera tillsammans med en bit kött, som exempelvis lamm eller kyckling.

Så hur lyckas man med en perfekt potatisgratäng då? Här går meningarna isär. Vissa föredrar att ha i grädde, medan andra väljer crème fraîche. Vissa blandar gärna i gul lök och andra satsar hellre på vitlök. Oavsett din preferens är det svårt att misslyckas med denna favoriträtt!

Ett tips för att snabba på tiden i ugnen är att värma grädden innan du häller den över potatisen i formen. Om gratängen börjar se lite bränd ut på toppen går det utmärkt att täcka formen med folie medan gratängen gräddas klart i ugnen.

Toppkommentarer i potatisgratäng

Köttfärs och potatisgratäng
33

“Snåla ej med köttfärsröra mellan lagren. 1 pkt riven cheddar räcker.”

Visa alla 2 kommentarer
Fylld fläskfilè och potatisgratäng
285

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Visa alla 2 kommentarer
Potatisgratäng
9
Tommy Sandberg
Tommy Sandberg kommenterade på Potatisgratäng

“Supergod!”

Se recept
Krämig Potatisgratäng Med Ost, Recept
31

“Jättebra sajt”

Se recept