Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är en riktig klassiker och perfekt som vardagsmat. Det är ett säkert kort att servera tillsammans med köttbullar, stekt fläsk eller falukorv.

stuvade makaroner grädde stuvade makaroner socker stuvade makaroner köttfärs stuvade makaroner vitlök stuvade makaroner med ost stuvade makaroner med ägg stuvade makaroner utan mjöl
Zeinas Kitchen
Bilden kommer från receptet Stuvade makaroner av Zeinas Kitchen

Topprecept för stuvade makaroner just nu

Visa alla topprecept för stuvade makaroner

Stuvade makaroner en storfavorit


Stuvade makaroner är enkelt att göra och brukar gå hem hos såväl vuxna som barn.

Du kan göra stuvade makaroner på flera sätt. Antingen genom att göra en stuvning på smör, mjöl och mjölk som du sedan tillsätter till de kokade makaronerna. Rör om och servera dina stuvade makaroner omgående.

Ett annat tillagningssätt är att koka makaronerna direkt i mjölk, då stuvar de sig själva. Se bara till att använda en kastrull med tjock botten att mjölken inte bränns. Håll hela tiden koll på kastrullen och koka på svag värme under omrörning i ungefär 20 till 25 minuter tills makaronerna är mjuka.

Det är vanligt att smaksätta stuvade makaroner med lite riven muskotnöt. Du kan också lyxa till rätten lite extra genom att servera stuvade makaroner med ost eller ersätta mjölken med grädde. Variera genom att byta ut makaronerna mot en annan pastasort. Testa till exempel att göra stuvade makaroner på penne, gnocchi eller fusilli.

Toppkommentarer i stuvade makaroner

Veganska stuvade makaroner
4

“Roligt att höra! :)”

Visa alla 3 kommentarer

Toppanvändare i stuvade makaroner

Visa alla toppanvändare

Senaste recepten för stuvade makaroner