Amerikanska pannkakor

Tänk dig en mysig brunch med vänner på semester i New York. I denna fantasibild ingår naturligtvis ett berg av perfekt tillagade amerikanska pannkakor - gärna toppade med blåbär och rikligt täckta med härlig lönnsirap.

nyttiga amerikanska pannkakor amerikanska pannkakor plättar amerikanska pannkakor yoghurt amerikanska pannkakor smör amerikanska pannkakor mjölk amerikanska pannkakor vaniljsocker amerikanska pannkakor kanel amerikanska pannkakor fiberhusk amerikanska pannkakor bovetemjöl amerikanska pannkakor mandelmjöl

Amerikanska pannkakor - fluffiga favoriter


Till skillnad från våra svenska tunna pannkakor är den amerikanska versionen fluffig och tjock. Amerikanska pannkakor med blåbär är perfekta att servera till brunch eller helgfrukost. Eller varför inte äta som efterrätt?

Bakpulver tillsätts i smeten för att få pannkakorna luftiga. Knepet för att få amerikanska pannkakor att bli sådär härligt pösiga är att vispa äggvitor till skum och vända ner i smeten, som gärna får stå och dra en halvtimme innan tillagning. Klicka ut lite mindre plättar i pannan som du gräddar i några minuter på vardera sida.

I USA serveras pannkakorna gärna med färska bär och lönnsirap. Andra populära smakkomplement är kanel, honung, jordnötssmör och frukt. Det är inte heller ovanligt att amerikanska pannkakor serveras med matiga tillbehör som bacon, ägg och korv. Låt dig väl smakas!

Toppkommentarer i amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor
112
lenaa-13
lenaa-13 kommenterade på Amerikanska pannkakor

“Max Linderborg”

Visa alla 2 kommentarer

Senaste recepten för amerikanska pannkakor