Karamelliserad vaniljkräm
catrineyngbro
catrineyngbro

Karamelliserad vaniljkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Karamelliserad vaniljkräm
  • (3) Röster
  • Portioner: Ca 5 dl
  •  
  • Förberedelsetid
  •  
  • Tillagningstid
  •  
  • Ingredienser
  • 225 g mjölk (2,25 dl)
  • 150 g vispgrädde (1,5 dl)
  • 135 g strösocker (1,5 dl)
  • 1 tsk salt
  • 20 g majsstärkelse (2,5 msk)
  • 25 g strösocker (2 msk)
  • 1 litet ägg
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 25 g smör rumstempererat

Beskrivning

    Instruktioner:
    1. Koka upp mjölk och grädde och ställ åt sidan.

    2. Häll den första delen socker i en tjockbottnad kastrull och låt det långsamt smälta på medelvärme tills det blir flytande och gyllene. Häll sakta ner den varma gräddmjölken i det smälta sockret medan du vispar. Det kommer att bubbla upp ordentligt så välj en stor kastrull. Se till att det smälter och blir helt klumpfritt. Om det är klumpar, värm det långsamt till allt smält. Ställ åt sidan.

    3. Rör snabbt ihop salt, majsstärkelse, den andra delen strösocker ägg, äggulor och vaniljpasta med en. visp. Häll i den varma vätskan i äggröran medan du vispar. Häll tillbaka i kastrullen, låt det sjuda långsamt tills det tjocknar.

    4. Tag från värmen och rör ner smöret. Låt krämen bli kall i kylskåpet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.