1 tsk
sichuanpeppar, eller en mindre mängd vitpeppar
sesamfrön
Beskrivning
Gör så här
Rosta sichuanpepparn i torr panna i någon minut. Mortla till ett fint pulver. Rosta därefter sesamfröna i en torr panna. Ställ åt sidan.
Koka kycklingfiléerna i vatten i ca 10-15 minuter, kontrollera att innertemperaturen är 70 grader. Låt svalna, lägg i kallt vatten om du vill snabba på kylningen.
Banka kycklingen med en kavel och dela sedan med fingrarna till smala strimlor.
Strimla gurka och skiva salladslök tunt.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör om väl.
Lägg kyckling och gurka i portionsskålar. Fördela såsen över. Strö på salladslök och sesamfrön samt sichuanpeppar. Rör om och servera med ris. Njut!
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja
Helstekt kyckling. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet
Bangbang ji - Bangbangkyckling. Jag har ju tidigare lagat BangBang Ji. Kycklingen ska i det här receptet serveras på gurkstavar som i sin tur vilar på en bädd av glasnudlar (böntrådsnudlar)
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Bena ur kycklingen och tärna. Häll sedan över kycklingen. 1 st grillad kyckling. In med kycklingen i 15-20 min. 1 st grillad kyckling
Krydda kycklingfiléerna med peppar och bryn dem i stekpanna. CategoriesGratäng, Kyckling. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano. Tagscrème fraiche, kycklingfiléer, rökt skinka, svartpeppar 40 e m. 4 kycklingfiléer
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.