Äppelpaj

Vem blir inte glad av en varm äppelpaj som serveras med len vaniljglass? Det finns en mängd olika varianter av recept på denna underbara efterrätt. Servera som en enkel smulpaj eller baka under ett frasigt degtäcke - möjligheterna till variation är oändliga!

toscaäppelpaj kolaäppelpaj knäckig äppelpaj nyttig äppelpaj krämig äppelpaj lyxig äppelpaj äppelpaj lchf äppelpaj deluxe frasig äppelpaj karamelliserad äppelpaj
Kristins
Bilden kommer från receptet Skånsk äppelkaka & eget ströbröd av Kristins

Bjud på härlig äppelpaj


Äppel gifter sig fint med många olika slags smaksättningar vilket gör det ännu enklare att experimentera med just äppelpaj. En klassiker är förstås att ha vanilj och kanel i äppelpajen men även kardemumma, jordnötssmör och ingefära är gott att ha i pajen. Testa även att baka en extra lyxig äppelpaj med mandelmassa.

För att göra en riktig knäckig äppelpaj kan du också testa att smälta smör tillsammans med sirap och råsocker. I kombination med mjöl och havregryn blir det ett himmelskt komplement till de varma äpplena. Smaken av kola med äpplen är en riktig tiopoängare - en paj att imponera med gäster på!

Ett annat sätt att variera äppelpajen är med huvudråvaran. Visste du att det finns över 7500 kända äppelsorter i världen? Syrliga, söta eller friska - varje sort har sin egen karaktär som givetvis speglar sig i pajen. Vanliga äppelsorter är exempelvis Ingrid Marie med sin vackra röda färg, den syrliga Granny Smith och den söta och smakrika Pink Lady. Testa dig fram och se hur äppelpajen får ny smak beroende på sort!

Toppkommentarer i äppelpaj

Äppelpaj strips med koladipp
30

“Bittes äppelpaj”

Se recept