Blåbärspaj

En härlig blåbärspaj är aldrig fel! Det är perfekt att baka blåbärspaj när sommaren går över i höst, då skogen svämmar över av de söta blå bären.

knäckig blåbärspaj krämig blåbärspaj frasig blåbärspaj klassisk blåbärspaj blåbärspaj special smulig blåbärspaj blåbärspaj mjölkfri blåbärspaj gluten nyttig blåbärspaj lätt blåbärspaj
Zeinas Kitchen
Bilden kommer från receptet Små blåbärspajer av Zeinas Kitchen

Topprecept för blåbärspaj just nu

Visa alla topprecept för blåbärspaj

Bjud på klassisk blåbärspaj


Baka blåbärspaj på en klassisk pajdeg eller gör en smuldeg som du strör över blåbären. Att göra en blåbärspaj med smördeg är inte svårt. Det behövs egentligen bara fyra ingredienser till degen: Mjöl, smör, vatten och lite socker. Enklare än så blir det knappast.

Några saker kan vara bra att tänka på om du vill att degen ska bli så bra som möjligt. Se till att använda riktigt kallt smör och iskallt vatten för att få till det rätta fraset. Arbeta snabbt - knådar du din pajdeg för länge blir den gärna seg och lite tråkig. För att få pajskalet jämntjockt när du trycker ut det i formen kan du dela degen i flera bitar som du sedan trycker ut med fingrarna. Glöm inte heller att nagga din pajdeg med en gaffel så att det inte bildas luftblåsor när blåbärspajen gräddas. Ställ pajskalet kallt innan det ska gräddas så sjunker inte kanterna så lätt.

Strössla med blåbär och strö gärna över lite potatismjöl så blir inte blåbären lika vattniga när de gräddas.

Blåbärspaj är en enkel efterrätt som går snabbt att göra och som de allra flesta uppskattar. Servera din blåbärspaj tillsammans hemmagjord vaniljsås eller en skopa glass.

Toppkommentarer i blåbärspaj

Knäckpaj med blåbär och havregryn
13

“Jättegod. Använde gräddfil då grädde tagit slut. Funkade det med.”

Se recept

Senaste recepten för blåbärspaj