Pasta med salsiccia Posted on 29/03/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
port.
250 g
pasta
1
scharlottenlök
10 cm
purjolök
1
vitlöksklyfta
olivolja
600 g
färsk salsiccia
1 dl
rött vin
1 förp.
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 dl
pastavatten
ev. salt
peppar
parmesanost
basilika
Beskrivning
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
Låt pastan rinna av i durkslag.
Spara lite av pastavattnet till såsen.
Skala och hacka scharlottenlök, purjolök och vitlök.
Fräs löken i panna med olivolja tills löken är blank.
Snitta salsicciakorvarna och gröp ur korvsmeten/dra av skinnet.
Tillsätt korvsmeten i pannan och stek den grynig.
Späd med rött vin och låt det koka ihop.
Rör ner dom krossade tomaterna, tomatpuré och pastavatten och låt sjuda ett par min.
Servera med pasta, parmesanost och basilika.
Servera med nykokt pasta. Lägg ev till SP för tillsatt matfett och sen för pastan. Vill man ha en tjockare sås kan man reda av med maizena till önskad konsistens
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Låt såsen stå och småputtra medanspastan kokar. Lägg till SP för pasta. Stek baconet tills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.