Torskfilé i ljuvlig sås Posted on 26/09/2019 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
6 bitar/filéer
torsk
salt
peppar
matfett (lägg till SP för mängden du använder)
3 dl
crème fraiche 8% (15 SP)
2½ msk
hummerfond
1½ dl
riven ost 17% (4 SP)
3 dl
skalade räkor
Totalt blir det 3 SP/port, lägg till SP för ris eller annat tillbehör.
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°.
Skär fisken i 4 portionsbitar.
Salta och peppra och lägg dem i en smord ugnsfast form.
Blanda räkorna med fraiche och hummerfond.
Klicka räkröran på fisken och toppa med riven ost.
Grädda fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Servera med ris och broccoli.
Tips! För den fina gula färgen på riset, rör ner lite gurkmeja i riskoket.
Rör ner balsamicoibacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Stek i smör på båda sidortills dom är klara. Skiva löken istrimlor och stek i köttsaften från biffarnatills löken fått lite lagom med färg
När baconet och löken är klar, blanda i vatten, buljongtärning, tomatpuré, soja och chilisås. Tänk på att tillsätta yoghurten precisi slutet , såsen får inte koka mer efter att den rörts i
Servera såsen med dom grillade spetten och pommes eller ugnsstekt potatis. Ta bort kastrullen från plattan och smaka av såsen med dragon, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.