Köttbullar med pankoströbröd Posted on 26/11/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 kg
nötfärs 5% (22 SP)
1
silverlök
1
ägg
1 dl
pankoströbröd (5 SP)
1½ dl
gräddmjölk 6% (6 SP)
1½-2 tsk
malen ingefära
½ tsk
kryddpeppar
1 msk
grovkornig senap (1 SP)
1 msk
soja
salt
2-3 krm
svartpeppar
smör (lägg till SP för mängden du snavänder)
Hela satsen köttbullar blir 34 SP, dela på antalet köttbullar du gör för att få fram SP/köttbulle eller per portion.
Beskrivning
Låt ströbrödet svälla i grädden några minuter.
Skala och hacka silverlöken fint.
Stek den lätt i en stekpanna i lite smör.
Låt svalna.
Tillsätt köttfärs, ägg, senap, stekt lök, kryddpeppar, ingefära och soja.
Blanda smeten ordentligt och låt sen vila.
Forma en köttbulle och stek i smör/olja.
Smaka av.
Tillsätt ev. mera svartpeppar, salt eller ingefära.
Fukta händer och ett skärbräda.
Rulla köttbullar som du sen lägger på skärbrädan.
Stek i omgångar i en varm stekpanna.
Tips! Stek köttbullarna i ugnen i 200°C i ca 8 min och sen efterstek i het panna i lite matfett för att få färg på dom. Tycker det är mycket smidigare när man gör många köttbullar.
Låt sjuda medans pastan kokar. Rör ner grädde, crème fraiche och fond. Servera med valfria grönsaker. 1½ msk kycklingfond. Byt ut créme fraichen mot 8% (10 SP) så blir det istället 8 SP/port. 1½ msk kycklingfond
Servera med valfria grönsaker. Tillsätt övriga kryddor, fond, chilisås, grädde och mjölk. 2 tsk kalvfond. Byt ut färsen mot quornfärs så blir det 9 SP/port istället
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Sänk värmen något och tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.