Köttbullar med pankoströbröd Posted on 26/11/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Köttbullar med pankoströbröd Posted on 26/11/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 1 kg nötfärs 5% (22 SP)
  • 1 silverlök
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströbröd (5 SP)
  • 1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
  • 1½-2 tsk malen ingefära
  • ½ tsk kryddpeppar
  • 1 msk grovkornig senap (1 SP)
  • 1 msk soja
  • salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • smör (lägg till SP för mängden du snavänder)
  • Hela satsen köttbullar blir 34 SP, dela på antalet köttbullar du gör för att få fram SP/köttbulle eller per portion.

Beskrivning

    Låt ströbrödet svälla i grädden några minuter.
    Skala och hacka silverlöken fint.
    Stek den lätt i en stekpanna i lite smör.
    Låt svalna.
    Tillsätt köttfärs, ägg, senap, stekt lök, kryddpeppar, ingefära och soja.
    Blanda smeten ordentligt och låt sen vila.
    Forma en köttbulle och stek i smör/olja.
    Smaka av.
    Tillsätt ev. mera svartpeppar, salt eller ingefära.
    Fukta händer och ett skärbräda.
    Rulla köttbullar som du sen lägger på skärbrädan.
    Stek i omgångar i en varm stekpanna.

    Tips! Stek köttbullarna i ugnen i 200°C i ca 8 min och sen efterstek i het panna i lite matfett för att få färg på dom. Tycker det är mycket smidigare när man gör många köttbullar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.