Lax i ugn

God, enkel och näringsrik - lax i ugn är den perfekta vardagsmaten. Denna favorit brukar gå hem hos både stora såväl som små. Och vad är bättre än en god middag som i princip lagar sig själv?

lax ugn vitlök lax ugn ris lax ugn gräddfil lax ugn kräftstjärtar lax ugnen örter lax ugn persilja lax ugn flingsalt lax ugn koriander lax ugn balsamvinäger lax ugn chilisås

Topprecept för lax i ugn just nu

Visa alla topprecept för lax i ugn

Fixa enkel middag med lax i ugn


Att lyckas med lax i ugn är verkligen inte svårt och kräver inte särskilt mycket förkunskaper i köket. Det gäller bara att ha koll på tiden. Vill du slippa snegla på klockan hela tiden rekommenderas en digital termometer. Stick in den i mitten av laxens tjockaste del och låt termometern signalera när laxen är perfekt tillagad. Laxen är klar när den har en innertemperatur på 56 grader. Då är köttet saftigt och har en fin rosa färg.

Lax i ugn går att variera på en mängd sätt - gratinera, ugnsbaka med sås eller tillaga med dina favorittillbehör.

När du ska servera mat till många är lax i ugn perfekt. Då kan du med fördel tillaga en hel laxsida som får sköta sig själv i ugnen. Använd tiden till att umgås medan ni väntar på att middagen blir klar!

Toppkommentarer i lax i ugn

Lax med kräftstjärtar!
68

“Kommer inte åt hela beskrivningen. Varför är my Taste så jobbig?”

Visa alla 3 kommentarer
Lax med fetaosttäcke, crabsticks och räkor.
29

“Thank you for this recipe.”

Visa alla 2 kommentarer
Lax i ugn med grädde, vitt vin och räkor
72

“Varför får jag inte fram receptet”

Visa alla 2 kommentarer
Lax med fetaost och rotfrukter i ugnen
8

“Körde enligt huvud med rotsaker och lax men följde receptets tillagningstider och grader. Körde oriental creamy ost på och lite honung. Serverade med limeaioli och bladspenat.”

Se recept
Inbakad lax med pesto och räkor
45

“Det här låter gott.”

Se recept

Toppanvändare i lax i ugn

Visa alla toppanvändare