Äppelkaka

En av våra mest folkkära efterrätter, det måste vara äppelkaka. Kanske beror det på att äppelkaka är enkelt att lyckas med? Denna favorit går oftast hem hos både unga och gamla.

knäckig äppelkaka mjuk äppelkaka lyxig äppelkaka frasig äppelkaka operakällarens äppelkaka kryddig äppelkaka västergyllen äppelkaka lätt äppelkaka tunn äppelkaka stor äppelkaka
mykitchenstories.se
Bilden kommer från receptet Äppelkaka med karamell av mykitchenstories.se

Äppelkaka - enkel och god


Testa gärna att baka äppelkaka på olika sorters äpplen - det finns tusentals olika sorter att välja på och alla smakar olika. Populära äppelsorter är exempelvis Aroma, Cox orange och Golden delicous. Vissa är söta medan andra är mer syrliga. Beroende på vilken sort du använder kommer du att få en ny kaka varje gång.

Testa även att smaksätta din äppelkaka på olika sätt. Ingredienser som vanilj, kanel, ingefära och knäckig kola gifter sig alla med äpplen. Äppelkaka med kardemumma är en annan favorit. Servera kakan ljummen tillsammans med glass eller hemlagad vaniljsås och du kommer garanterat bli populär bland alla.

Skånsk äppelkaka är en sorts variant av smulpaj och serveras i samband med Mårtensgåsfirandet den 11 november. Den görs traditionellt med smulat mörkt rågbröd, men moderna varianter kan istället innehålla smulat ljust bröd eller ströbröd. Till denna äppelkaka serveras vispad grädde eller vaniljsås. Även danskarna har sin egen äppelkaka. Denna liknar den danska men bakas inte utan serveras kall och toppas med grädde ovanpå brödsmulorna.

Toppkommentarer i äppelkaka

Fin äppelkaka – recept
25

“Snabbt o lätt!”

Se recept
Lyxig äppelkaka
221
smycktis kommenterade på Lyxig äppelkaka

“toppengod”

Se recept
Godaste äppelkakan med mandelmassa
43

“Jättegod! Kommer absolut göra många gånger. Ta mycket kanel som det står i receptet, Mums!”

Se recept
Mjuk äppelkaka i långpanna
268

“Väldigt god kaka!”

Se recept
Knäckig äppelkaka i långpanna
1.4k

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept
Saftig äppelkaka med rårivet äpple
32

“Mycket bra”

Se recept

Senaste recepten för äppelkaka