Lchf

Dieten LCHF står för Low Carb, High Fat. Precis som namnet skvallrar om går LCHF ut på att du äter lite kolhydrater och i stället mer fett.

lchf bröd lchf paj lchf fika strikt lchf lchf fisk lchf pizza lchf godsaker lchf frallor lchf morotskaka

Topprecept för lchf just nu

Visa alla topprecept för lchf

LCHF - dieten med mycket fett


Fettet du äter ska komma från grädde, smör samt proteinkällor som kött och fisk. I utbyte ger du upp socker och stärkelse: Godis, glass, kakor och liknande - men också näringsrika livsmedel som potatis, ris, pasta och bröd och juice och frukt. Tanken bakom viktminskningsmetoden är att blodsockret ska bli mer stabilt och ligga på en jämn nivå. Sötsuget motas därmed bort, enligt anhängarna bakom LCHF, och man slipper dipparna som gör att vi stoppar i oss sötsaker eller äter mer än vi behöver. Fettet ersätter den energi som kolhydraterna annars ger.

Värt att notera är att det än så länge finns få vetenskapliga studier av kosten, särskilt om dess effekt på längre sikt. Kunskapen om effekterna av att äta en kost baserad LCHF-metoden är därför begränsad. Flera svenska dietister, forskare och läkare varnar dock för effekterna på hälsan. Den vanligaste kritiken mot LCHF är rekommendationen att ersätta kolhydrater med animaliskt fett, då det kan ge en ökad risk för hjärtinfarkt. I en möjligen hälsosammare variant av LCHF kommer fettet istället från fisk, nötter, frön, avokado och oljor, och man äter mycket grönt: kål, blomkål, broccoli andra nyttiga grönsaker.

Toppkommentarer i lchf

Lchf Kyckling i lergryta med med Coldslaw
59

“Det heter coleslow.”

Se recept
Kålpudding LCHF
355
jenmi
jenmi kommenterade på Kålpudding LCHF

“Hej har idag gjort kålpudding!! Med tanke på värmen så det kanske inte "rätt" mat. Hittade så fint kålhuvud färskt, tog hjortfärs istället för nöt. Smakde supergott, när jag testade. Blir bra ikväll. Kommer jag att göra fler ggr.. tack för receptet”

Visa alla 2 kommentarer
Köttfärspaj, LCHF!
194

“Kommer inget recept ??????”

Visa alla 4 kommentarer
LCHF Bästa frallorna
129

“Försöker få upp receptet men det går inte.”

Se recept
Mangoraja LCHF
3

“Varför lägga in recept här som bara är öppna för inbjudna??”

Se recept
Lchf frallor "The bröd"
150

“Godaste brödet hittills”

Se recept