1Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft
500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt