Kycklingkebab i pitabröd Posted on 13/11/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Kycklingkebab i pitabröd Posted on 13/11/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 600 g kycklinglår utan skinn (skär bort synligt fett)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja (4 SP)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2½ dl Larsa/Salakis yoghurt
  • ½ dl majonnäs, lätt (5 SP)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Totalt blir det 2 SP/port för kyckling och sås. Jag har valt att inte räkna poäng på kycklinglårfilén då jag skar bort i stort sett allt synligt fett innan tillagningen. Får man inte bort allt fett kan man lägga till några SP för att vara på den säkra sidan.
  • Pitabröd 5 SP/st
  • Felix Pommes crisscut 48-67 g 3 SP, 68-86 g 4 SP, 87-105 g 5 SP

Beskrivning

    Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
    Ställ kallt tills det är dags för servering.

    Blanda kycklingen med kryddorna.
    Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min tills den fått fin färg.
    Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.

    Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen, förbered pommesen i ugnen.
    Servera allt tillsammans med grönsakerna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.