Kycklingkebab i pitabröd Posted on 13/11/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g
kycklinglår utan skinn (skär bort synligt fett)
2 tsk
malen spiskummin
2 tsk
paprikapulver
½-1 msk
sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta
vitlök, pressad
1 msk
olivolja (4 SP)
salt
svartpeppar
2½ dl
Larsa/Salakis yoghurt
½ dl
majonnäs, lätt (5 SP)
1 klyfta
vitlök, pressad
1 krm
cayennepeppar
salt
Totalt blir det 2 SP/port för kyckling och sås. Jag har valt att inte räkna poäng på kycklinglårfilén då jag skar bort i stort sett allt synligt fett innan tillagningen. Får man inte bort allt fett kan man lägga till några SP för att vara på den säkra sidan.
Pitabröd 5 SP/st
Felix Pommes crisscut 48-67 g 3 SP, 68-86 g 4 SP, 87-105 g 5 SP
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
Ställ kallt tills det är dags för servering.
Blanda kycklingen med kryddorna.
Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min tills den fått fin färg.
Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen, förbered pommesen i ugnen.
Servera allt tillsammans med grönsakerna.
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Stek i smör på båda sidortills dom är klara. Skiva löken istrimlor och stek i köttsaften från biffarnatills löken fått lite lagom med färg
Rör ner balsamicoibacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme
Skivachampinjonerna, finhacka löken. Putsa fläskfilén och skär iskivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Skär baconetistrimlor och hacka löken. Mitt WW SmartPoints (BLÅ). Stek baconettills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.