Kycklingkebab med pitabröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklinglår utan skinn
  • 12 tsk spiskummin
  • 12 tsk paprikapulver
  • 11 msk sambal oelek
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 11 msk olivolja
  • 1 salt och svartpeppar
  • 12 dl tjock yoghurt
  • 11 dl majonnäs
  • 11 krm cayenneppeppar
  • 1 salt
  • 11,5 dl ajvar relish, mild
  • 11 dl tomatpuré
  • 10,5 dl rapsolja
  • 12 msk sambal oelek
  • 1 pitabröd
  • 1 gurka, skivad
  • 1 rödlök eller schalottenlök, skivad
  • 1 persilja, hackadBlanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv. Vit kebabsås
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Röd kebabsås
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Gjorde på kycklingfilé, fick svalna under folie. Jättegoda såser. Körde klassiska kebab-grönsaker. Viktigt att salta kycklingen och blanda med skyn efter att man skurit upp den.

  • manuela-2

     - 

    Mer olja i marinaden

Logga in eller Registrera för att kommentera.