Kikärtsgryta med banan, paprika och morötter. Receptet har alltså varit i min ägo länge och vartefter jag lagat det har det förändrats och försvenskats
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Skölj paprika, purjo och morot. Skala vitlöken, gula löken och ingefäran. Hacka gul lök, morot, vitlök och ingefära i små minibitar och skär purjon i tunna skivor och paprikan i medelstora bitar
Skala och skär pumpan i grova bitar. Tillsätt kikärter, dadlar, citrongräs och sambal. Häll i krossade tomater, vatten, haricots verts och de torra kryddorna
Kikärtsgryta med morötter och ajvar. Det beror dels på att det är en maträtt som passar väldigt bra att ha i matlådan, eftersom de flesta grytor bara blir godare av att värma och käka dagen efter de lagats, och dels på att grytor ofta är lättlagade
Kikärtsgryta med citron och soltorkad tomat. I originalreceptet används skal och saft av färsk citron, men jag behöver göra över med min hemmagjorda saltinlagda citron så jag använde den istället
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.