1600 g
kycklingfilé 1 st rödlök 2 st vitlöksklyftor 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 0.5 dl basilikablad 1 msk kycklingfond salt peppar 200 g körsbärstomater 1 dl riven parmesanost Servera med små rostade potatisar sallad Ugn: 200°Stek kycklingfiléerna i smör i stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg över i en form. Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma stekpanna som kycklingen stektes i.
1 Tillsätt
crème fraiche, grädde, basilika och fond. Koka upp såsen och koka samman i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
1 Häll
såsen över kycklingen och strö över riven ost. Lägg tomaterna i formen och tillaga i ugnen i 15–20 minuter tills kycklingen är klar. Servera med rostad potatis och sallad.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Gratäng 1 tsk olja ca 500 g nötfärs 40 g taco kryddmix 390 g pastasås vitlök 1 dl vatten 340 g majskorn 3 tomater 2 dl taco crème fraiche Grönsaker 1 rödlök 1/2 gurka Lägg till i inköpslistan
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" med ris i botten. Idag vaknade jag med världens huvudvärk, mådde illa och hade magont
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.