Stek hackad lök, vitlökochsvamp en stund. I stället för fyllning med köttfärs, kokt ägg och oliver så hade jag stekt svampoch min favoritost, västerbotten
Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,
Salta och peppra. Skala lökarna. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Fräs, bacon, svamp (blötlagd och urkramad) ochlök i smör så det får lite färg. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Är jag knäpp som köper champinjoner i dessa svamptider. I den här gratängen blev det bacon, gul lök, champinjoner och några nävar körsbärstomater på toppen
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den får lagas till i ugnen) ochpioppinosvamp som blir jättelen och smörig när den steks i pannan
Salta och peppra. Skala lökarna. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.