1200 g delade körsbärstomater. 170 g färsk spenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomaterochspenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Men då måste det vara kryddig korv. Tomater, lök och vitlök blandades medspenatoch jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Jag rörde ihop en kall vinegrette med färsk basilika och soltorkade tomater som jag vände runt pastan i och i kylen hade jag färdigstekt kyckling som jag vände ner
Sötman från tomaterna, friskheten från spenatenoch den underbarat speciella getosten i kombination med några kalamataoliver gifter sig mycket väl en torsdagkväll
Blanda sedan med sked ner råris och solroskärnor. Mixa samman i matberedare eller med mixerstav. kikärtor, babyspenat, soltorkade tomater, vitlök och ägg
Tillsätt de krossade tomaterna, den frysta spenaten, kikärtorna och sambal oeleken. Jag brukar servera den tillsammans med fullkornspasta, men det blir lika gott med vilket tillbehör som helst
Den här pastarätten med kyckling, spenatoch soltorkade tomater åt vi i fredags. Tillsätt vitlök ochtomater till kycklingen och fräs med en stund så att kycklingen får ta smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.