1150 g
smör 1.5 dl strösocker 2 st ägg 1 dl mjölk 4 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 50 g jordnötter 75 g mjölkchoklad 2 msk kakao Frosting 25 g smör 100 g färskost 4 dl florsocker Garnera med 13 st hallon 50 g mjölkchoklad mynta Ugn: 175°Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i mjölk, mjöl och bakpulver.
1 Grovhacka
jordnötter och choklad. Blanda ner nötter, choklad och kakao i smeten och fördela den i muffinsformar eller muffinsbleck.
1 Grädda
mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
1 Frosting:
Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa i florsockret lite i taget.
1 Garnering:
Bred frostingen på muffinsen och garnera med hallon, choklad och mynta.
Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit chokladoch jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Dessa saftiga och inte alltför söta muffinsmed hallon och vit choklad bakade jag till kontoret förra månaden efter en förfrågan och de blev riktigt bra
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladenoch blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladenoch låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vitt och poröst. Rör ner smör- ochchokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1. 5 dl mörkt muscodavo socker 2 dl mjölk 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 100 g hackad mörk choklad Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Mosa bananerna Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner resten av ingredienserna Klicka ut smeten i formarna Grädda muffinsen 15-20 min 8 stora eller. 100 g hackad mörk choklad
Bakade något från min senaste vinst idag, muffinsmed kokos och vit choklad. Låt muffinsen svalna och smält under tiden den vita chokladen i vattenbad och rosta kokosen i en torr stekpanna
Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna om du vill dekorera dem med t. Vispa ihop smör och socker i en skål ( värm smöret några sekunder för att få det lite lättare att jobba med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.