Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Idag blev det halloumi- ochmorotsbiffar. Häromdagen damp ICAs tidning Buffé ner i brevlådan och jag hittade som vanligt många spännande recept som jag är ivrig att testa
Kikärtsgryta med banan, paprika och morötter. Receptet har alltså varit i min ägo länge och vartefter jag lagat det har det förändrats och försvenskats
Skölj paprika, purjo och morot. Skala vitlöken, gula löken och ingefäran. Hacka gul lök, morot, vitlök och ingefära i små minibitar och skär purjon i tunna skivor och paprikan i medelstora bitar
Skala och skär pumpan i grova bitar. Tillsätt kikärter, dadlar, citrongräs och sambal. Häll i krossade tomater, vatten, haricots verts och de torra kryddorna
Kikärtsgryta med morötter och ajvar. Det beror dels på att det är en maträtt som passar väldigt bra att ha i matlådan, eftersom de flesta grytor bara blir godare av att värma och käka dagen efter de lagats, och dels på att grytor ofta är lättlagade
Kikärtsgryta med citron och soltorkad tomat. I originalreceptet används skal och saft av färsk citron, men jag behöver göra över med min hemmagjorda saltinlagda citron så jag använde den istället
Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna strimlor och finhacka vitlöken. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.