Lins och kikärtsgryta med tomater och örter
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärts- och linsgryta med örter 4 port 2 morötter, ca 250 g, tärnade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 stjälk blekselleri, skivad
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 stora vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tetrapak eller burk kikärtor
  • 4 dl kokta gröna linser
  • 1½ msk grönsaksfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 - 2 dl vatten (börja med 1 dl och späd sedan om du tycker grytan blir för tjock)
  • 1 - 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • Fräs grönsaker och rödlök i olja några minuter, tillsätt vitlök och kryddor och fräs ½ minut under omrörning.
  • Häll i krossade tomater, vatten (skölj gärna ur tomatburken med vattnet), fond, vinäger, tomatpuré, kikärtor och linser, rör om och låt koka upp.
  • Låt grytan småputtra 20 - 30 minuter under lock, rör om då och då och späd ev med mer vatten om du tycker det behövs.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.