Potatisgratäng med selleri och Västerbottensost | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st potatis (medelstora)
  • 11 själk(ar) blekselleri
  • 10,5 st gul lök
  • 11 klyfta(or) vitlök
  • 12 dl grädde
  • 10,5 dl vitt vin
  • 11 dl Västerbottensost (riven)
  • 1 salt
  • 1 fin malen vitpeppar
  • 1 Ingredienser 6 st potatis (medelstora) 1 själk(ar) blekselleri 0,5 st gul lök 1 klyfta(or) vitlök 2 dl grädde 0,5 dl vitt vin 1 dl Västerbottensost (riven) salt fin malen vitpeppar Skriv utGör så här: Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala och skiva potatisen, hacka löken och sellerin.
  • Varva potatisen, löken och sellerin i en lätt smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  • Koka upp grädden med osten och häll sedan på vinet.
  • Häll blandningen över potatisen och löken i formen.
  • Ställ in i ugnen i ca 50 min eller tills potatisen är mjuk. Om gratängen börja få för mycket färg lägg folié över.
  • Dekorera med tex krasse eller persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.