1 Ingredienser
600 g Rödspätta, filé 12 st Potatis Isbergssallad 2 dl Olja att steka i Salt Svartpeppar Pressad citron Smet: 1 dl Majsenamjöl 1 dl Vetemjöl 1 tsk Bakpulver 1 st Ägg 1 dl Vatten Sås: 3 dl Majonäs 1,5 dl Picklade grönsaker 1,5 msk Curry Flingsalt Svartpeppar Skriv utGör så här: Fiskpinnar kan, tillsammans med köttbullar, vara den vanligaste vardagsmaten bland barnfamiljer. Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering? Förmodligen inte de bästa från fisken... Och det serverar man sin familj. Visst tid är en faktor, men det skiljer ca 7 min på att själv panera fisken. Så jag köper inte riktigt det argumentet. Men för er som vill se om ni kan slå min tid så kommer receptet.
Skala potatisen, lägg den i en kastrull med saltat vatten. Koka.
Hacka ner de picklade grönsakerna. Blanda med majonäs och curry. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och torka av fisken.
Blanda de torra ingredienserna till tempurasmeten.
Knäck i ägget och vattnet. Blir det för tjockt så späd med lite mer vatten. Den ska dock vara rätt tjock och seg.
Häll upp panko på en tallrik. Doppa fisken i smeten, sedan i panko
Värm upp oljan på hög medelvärme (7/9) i en stekpanna med höga kanter.
Stek fisken i olja någon minut på varje sida.
Skär upp lite sallad
Servera med potatis, sallad, pressa lite citron över fisken, en rejäl klick remouladsås och iskall mjölk till barnen. De vuxna får varsin öl.
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.