FLAP STEAK -  EN GRILL FAVORIT | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gör så här: Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar.
  • Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt.
  • Temperatur Lathund
  • Rare: 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C
  • Medium: 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C
  • Well done: 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
  • Bästa sättet att veta hur köttet ser ut inuti är att använda en grilltermometer. Stick in den i köttet innan du börjar grilla för annars rinner köttsaften ut. Viktigt!
  • Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
  • Testa även att grilla;
  • Flankteak 
  • Kalventrecote
  • T-bone steak
  • Porchetta
  • Gott till;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.