Älgfärsbiffar med potatismos,  kantarell gräddsås & rårörda lingon | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Ingredienser

  • 0,5 kg älgfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st gullök
  • 1 tsk salt
  • 4 st enbär
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm koriander
  • smör till stekning
  • 1 dl kantareller el annan svamp
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
  • 250 g lingon
  • 1 dl socker
  • 0,8 kg potatis
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 själk(ar) persilja
  • Ingredienser 0,5 kg älgfärs 1 st ägg 1 dl grädde 1 msk dijonsenap 1 st gullök 1 tsk salt 4 st enbär 1 tsk paprikapulver 1 krm koriander smör till stekning Sås: 1 dl kantareller el annan svamp 1 msk smör 4 dl grädde 2 msk vitt vin 1 msk kalvfond 1 msk maizena salt peppar Tillbehör: 250 g lingon 1 dl socker 0,8 kg potatis 50 g smör 0,5 dl mjölk Topping: 2 själk(ar) persilja Skriv ut

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.