1 Ingredienser
800 g rostbiff alt högrev 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 2 st morot(örter) 100 g rotselleri 8 st små steklökar 2 st märgben (valfritt) 4 dl röttvin rapsolja till stekning 2 msk smör alt bacon fett 1 paket rökt bacon 4 msk tomatpure 2 st lagerblad 2 msk majsmjöl alt vetemjöl 8 st färska champinjoner (små) 1 st buljongtärning (kött el grönsaks) 1 knippe persilja 1 själk(ar) färsk rosmarin Skriv utGör så här: Putsa och skär köttet i 3×3 cm bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Salta och peppra köttet, bryn det sedan i olja och smör i en stor gryta.
Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, mjöl, lagerblad, rödvin och märgben (sistnämnda är valfritt, ger dock en otroligt rund smak till grytan).
Skala morötter och selleri och skär i slantar och små tärningar och lägg i grytan. Skala även steklöken och lägg ned. Spara hälften av de små tärningarna av rotsellerin.
Låt grytan koka på låg värme i 1 1/2-2 timmar. Häll på vatten eller vin under tiden om grytan ser "torr" ut.
Hacka hälften av baconet och lägg ned i grytan, resterande i en ugnssäker form och tillaga på 150 g i ugnen till det är knaperstekt. Häll ned bacon fettet i grytan, det ger en god rökt sälta till grytan. Använd samma form och ugnsrosts de små tärningarna av rotsellerin i ca 15-20 min.
Låt baconet svalna och bryt det sedan till ett strössel och lägg upp i en skål.
När grytan börjar bli klar häll då ned champinjonerna.
Smaka av med salt och peppar, garnera grytan med rosmarin, persilja, rostad rotselleri och bacon strössel.
Servera med pressad potatis alt mos eller pasta och mjölksyrade grönsaker.
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.