Västerbottenpaj med kantareller | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1150 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 11 tsk salt
  • 1200 g västerbottensost
  • 12 st ägg
  • 12 dl grädde
  • 1 salt
  • 1 svart peppar
  • 12 dl kantareller (valfritt)
  • 12 msk smör
  • 1 Ingredienser Paj: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 1 tsk salt Fyllning: 200 g västerbottensost 2 st ägg 2 dl grädde salt svart peppar 2 dl kantareller (valfritt) 2 msk smör Skriv utGör så här: Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg.
  • Låt den vila i kylen en stund i plastfilm.
  • Sätt ugnen på 225°. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  •  
  • Fyllning
  • Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar.
  • Vispa lätt grädden och äggen med en gaffel. Salta och peppra efter smak.
  • Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna.
  • Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
  • Testa även;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.