1 Ingredienser
Paj: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten 1 tsk salt Fyllning: 200 g västerbottensost 2 st ägg 2 dl grädde salt svart peppar 2 dl kantareller (valfritt) 2 msk smör Skriv utGör så här: Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg.
Låt den vila i kylen en stund i plastfilm.
Sätt ugnen på 225°. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar.
Vispa lätt grädden och äggen med en gaffel. Salta och peppra efter smak.
Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna.
Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Speciellt den här sorten med massor av krämig ost och inte så mycket äggstanning. Tiden rinner iväg och även om jag lagar mat så hinner jag knappt fota den längre
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellernaoch stek dem i samma stekpanna som biffarna. Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.