Pasta med karljohansvamp | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g karljohansvamp
  • 12 st schalottenlök
  • 12 klyfta(or) vitlök
  • 11 dl vittvin
  • 12 dl vispgrädde, 40% fett
  • 11 nypa(or) salt
  • 11 nypa(or) svartpeppar
  • 11 nypa(or) vitpeppar
  • 11 msk kalvfond alt. grönsaksfond
  • 120 g Parmigiano Reggiano
  • 11 nypa(or) färsk persilja eller oregano
  • 1 Ingredienser Tillbehör: 800 g karljohansvamp 2 st schalottenlök 2 klyfta(or) vitlök 1 dl vittvin 2 dl vispgrädde, 40% fett 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 1 nypa(or) vitpeppar 1 msk kalvfond alt. grönsaksfond Topping: 20 g Parmigiano Reggiano 1 nypa(or) färsk persilja eller oregano Skriv utGör så här:
  • Koka pastan enligt anvisningarna. Kom ihåg att koka pastan al dente, dvs koka en minut kortare än tiden som står på paketet.
  • Rensa svampen och skär små bitar av svampen.
  • Hacka löken och pressa vitlöken.
  • Fräs lök och vitlök i lite smör.
  • Tillsätt svampen och stek tills svampen har fått lite stekyta (dvs blivit lite brunt).
  • Salta och peppra.
  • Tillsätt vittvin och låt den puttra tills vinet har helt reducerats (dvs vätskan har försvunnit) och tillsätt grädde och fond.
  • Smaka av och tillsätt salt och vit- och svartpeppar vid behov. 
  • Lägg i pastan i stekpannan med svampen och ha i lite av pastavattnet (ca. 0,5 dl), det för stärkelsens skull (för att få såsen ännu krämigare och godare).
  • Toppa med rikligt med Parmigiano Reggiano och färska örter. 
  • Läs om parmigiano reggiano

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.