1 Ingredienser
Tillbehör: 800 g karljohansvamp 2 st schalottenlök 2 klyfta(or) vitlök 1 dl vittvin 2 dl vispgrädde, 40% fett 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 1 nypa(or) vitpeppar 1 msk kalvfond alt. grönsaksfond Topping: 20 g Parmigiano Reggiano 1 nypa(or) färsk persilja eller oregano Skriv utGör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna. Kom ihåg att koka pastan al dente, dvs koka en minut kortare än tiden som står på paketet.
Rensa svampen och skär små bitar av svampen.
Hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs lök och vitlök i lite smör.
Tillsätt svampen och stek tills svampen har fått lite stekyta (dvs blivit lite brunt).
Salta och peppra.
Tillsätt vittvin och låt den puttra tills vinet har helt reducerats (dvs vätskan har försvunnit) och tillsätt grädde och fond.
Smaka av och tillsätt salt och vit- och svartpeppar vid behov.
Lägg i pastan i stekpannan med svampen och ha i lite av pastavattnet (ca. 0,5 dl), det för stärkelsens skull (för att få såsen ännu krämigare och godare).
Toppa med rikligt med Parmigiano Reggiano och färska örter.
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
Servera med pressad potatis alt mos eller pastaoch mjölksyrade grönsaker. Smaka av med salt och peppar, garnera grytan med rosmarin, persilja, rostad rotselleri och bacon strössel
Servera med pressad potatis alt mos eller pastaoch mjölksyrade grönsaker. Smaka av med salt och peppar, garnera grytan med rosmarin, persilja, rostad rotselleri och bacon strössel
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.