1 Ingredienser
6 st rödbetor (mellanstora) 3 st scharlottenlök 2 klyfta(or) vitlök 3 msk rapsolja 3 dl risottoris 1 krm torkad rosmarin 3 dl vitt vin 6 dl buljong 2 dl rivenost (lagrad) 100 g chèvre salt svartpeppar 4 st kvistar färsk rosmarin Skriv utGör så här: Skala rödbetorna och koka dem nästan är mjuka. Spar vattnet de kokat i och använd som bas till buljongen, lägg ned buljongtärningen/ar.
Riv hälften av betorna tunt på ett rivjärn.
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknat.
Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
Häll på vinet, rör om och låt riset absorbera vinet. Tillsätt den torkade rosmarinen. Sänk värmen på spisen.
Häll på lite buljong, rör om, låt sjuda. När det mesta av vätskan dunstat bort häller du på mer buljong och vin. Fortsätt så tills riset är al dente, det vill säga mjukt men med en hård kärna. Glöm inte att röra om ofta.
Riv
osten och rör ned tillsammans med de rivna rödbetorna, när riset är så gott som klart. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp risotton på tallrikar och smula över chèvren och skiva rödbetor över. Toppa med lite färsk rosmarin.
Kan varmt rekommendera att besöka Canela om du har vägarna förbi Mallorca och Palma, läs mer på deras sida här!
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.